AI 99 DE PROBLEME. ASIGURAREA DE VIATA ESTE O SOLUTIE!

Viata 2019-04-11T07:57:20+00:00

PROTECTIE

ECONOMISIRE

INVESTITIE

 

 

Imagineaza-ti ca asigurarea de viata e ca o inghetata peste care poti adauga o multime de extra topping-uri. In acest caz, topping-urile sunt asigurarile suplimentare, care sunt utile pentru o multime de riscuri, pentru care iti ofera protectie.In timp ce asigurarea de viata ii va sustine financiar pe cei dragi tie in caz ca ti se intampla ceva (un sfarsit tragic ca in Titanic sau ca in Love Story), asigurarile suplimentare te pot sustine financiar si atunci cand, de exemplu, te musca un caine.

Ce riscuri acopera o asigurare suplimentara (…un topping ?)?

Iata cele mai des intalnite riscuri acoperite: spitalizare, interventii chirurgicale, incapacitate temporara de munca, cheltuieli medicale, fracturi, arsuri, invaliditate de gradul I sau invaliditate permanenta ca urmare a unui accident, afectiuni medicale grave si chiar somaj. Nu suna bine si chiar n-ai vrea sa te gandesti la ele, dar ajuta sa fii asigurat.

Continua sa citesti

Daca ti se intampla ceva si ai o asigurare de viata care acopera si aceste riscuri, poti cere asiguratorului rambursarea cheltuielilor, in baza actelor medicale eliberate. In functie de riscul produs, asiguratorul plateste suma asigurata sau un procent din aceasta. Daca ai fost spitalizat sau ai avut o perioada cu incapacitate temporara de munca, de principiu, asigurarea de viata iti garanteaza o suma pentru fiecare zi in care ai stat in spital sau nu ai putut merge la serviciu din cauze medicale.
Exista si varianta in care daca ramai fara job, asiguratorul iti poate plati ratele la creditul pe care l-ai luat direct catre banca, o anumita perioada de timp prevazuta in contractul de asigurare – pentru asta trebuie sa ai o asigurare suplimentara de somaj.Este foarte important sa citesti atent conditiile de asigurare, deoarece, in functie de riscul asigurat pot exista fransize sau limitari, spre exemplu un numar maxim de zile pentru care se plateste despagubirea, ori excluderi.Si cum in ziua de azi ne e mai la indemana sa luam un credit impreuna decat sa ne casatorim cu persoana iubita, e bine sa stii ca asigurarea de viata „legata” de un credit poate acoperi suma pe care o datorezi bancii daca ti se intampla ceva (adu-ti din nou aminte de Titanic sau Love Story). Altfel spus, o sa-i fie dor de tine, nu si de casa, pentru ca nu o sa ramana singur/ singura, fara posibilitatea de a plati ratele.
Beneficiar pentru asigurarea ta de viata poate fi aproape oricine din persoanele apropiate tie. Incearca sa nu te gandesti totusi la pisica, sigur exista cineva care te iubeste mai mult.

Pe scurt …?, pe langa protectia oferita de asigurarea de viata si de asigurarile suplimentare, primesti bani si daca nu ti se intampla nimic, pentru ca o parte din sumele acumulate iti revin tie la finalul contractului.Poate ca acum nu ai niciun plan, dar poate peste 10 ani o sa vrei sa-ti iei lumea in cap, sa calatoresti la fel de mult ca cei carora le-ai dat follow pe Instagram, sau sa te dedici total unui hobby si o sa ai nevoie de bani pusi deoparte. In timp ce te gandesti sa iei pauza de la viata ta agitata, iar ai tai iti vor spune ,,Daca asta te face fericit…’’, crede-ne pe cuvant: un an sabatic in care nu trebuie sa traiesti cu un euro pe zi va fi mult mai frumos si mai relaxant…

Sau poate vrei sa ii faci un cadou frumos copilului tau si sa poata studia in strainatate. Tu vei fi asiguratul si vei plati periodic o prima de asigurare, iar copilul tau va primi banii – pe toti o data sau esalonat – dupa ce va implini 18 ani. Si ai grija sa nu ii spui nimic despre asta, bucuria va fi si mai mare!

Povestile cu final fericit incep cu un plan bun. Asa ca, daca nu te multumesti cu putin, atunci aceasta asigurare poate fi exact ce ai nevoie.Uite cateva idei: sa te dezvolti ca artist, sa iti cumperi niste lucruri scumpe de care poate nu ai neaparat nevoie, sa traiesti cateva luni ca un poet neinteles (dar nu sarac) in Paris si… te lasam pe tine sa completezi lista.

Iar, daca ai deja copii, gandeste-te cat de trist vei fi cand vor pleca la facultate si casa va ramane goala. Decat sa rasfoiesti albume de familie, mai bine te relaxezi in excursii prelungite la malul marii.

Cum functioneaza? Compania de asigurare investeste o parte din banii tai, in functie de optiunile tale, iar la finalul contractului te bucuri de rezultate… Desigur, depinzi de evolutia pietelor de capital si de… apetitul tau de risc pentru investitii ?. In acelasi timp, beneficiezi de protectia asigurarii in cazul in care te loveste ghinionul.

MITURI SI ADEVARURI

Mit: Nu-mi permit o asigurare.

Vezi adevarul

Adevar: Depinde mult de stilul tau de viata. Iar multe companii de asigurari iti ofera posibilitatea de a personaliza frecventa de plata si valoarea primelor in functie de bugetul de care dispui. Poti alege plata lunara, trimestriala sau anuala, pentru a te organiza cat mai bine.

Mit: Sunt prea tanar sa-mi fac o asigurare!

Vezi adevarul

Adevar: Nu exista momentul perfect pentru a-ti face o asigurare, insa pe masura ce inaintezi in varsta costurile unei polite si riscurile pe care ti le asumi pot creste. Cu cat esti mai tanar atunci cand inchei asigurarea, cu atat obtii un cost mai bun. Insa, trebuie sa ai minimum 18 ani.

Mit: Nu depinde nimeni de mine, deci n-am nevoie de o asigurare!

Vezi adevarul

Adevar: Sunt multe motive pentru care ai nevoie de asigurare de viata, chiar si cand esti singur. Banii oferiti de polita pot fi folositi pentru plata studiilor, a datoriilor sau pot ajunge la parinti, daca acestia depind de veniturile tale.
Companiile de asigurari ofera multe variante pentru asigurarea de viata, iar una dintre acestea sigur ti se potriveste!

Mit: Nu am timp pentru a pune la punct un plan de asigurare sau unul de economisire.

Vezi adevarul

Adevar: Nu ai suficient timp ca sa nu faci nimic! Cu cat mai devreme inchei asigurarea de viata, cu atat mai mult timp te bucuri de protectia si beneficiile acesteia. Intalneste-te cu un consultant, nu te costa nimic. Iti va pune cateva intrebari si, in functie de raspunsuri, iti va recomanda o asigurare potrivita.
Nu esti obligat sa inchei polita dupa intalnirea cu consultantul, dar vei putea lua o decizie bazandu-te pe informatii reale, venite de la un specialist.

Mit: Am un job sigur si sunt sanatos, nu am nevoie de asigurare de viata.

Vezi adevarul

Adevar: Stim ca suna a cliseu si stim ca si tu stii: ti se poate intampla orice, oricand. Compania la care lucrezi poate intra in faliment, tu poti descoperi intr-o vizita obisnuita la doctor ca esti bolnav, o masina te poate accidenta oricand pe trecerea de pietoni, poti aluneca pe scari si lista poate continua. De ce sa treci prin toate acestea singur? O asigurare de viata iti poate fi de un real ajutor in oricare din aceste situatii.

Mit: Doar principalul sustinator financiar al familiei are nevoie de asigurare de viata.

Vezi adevarul

Adevar: Hmm…nu e chiar asa. Daca acel membru al familiei care castiga mai putin, dar se ocupa mai mult de ingrijirea copiilor si a casei ar suferi un accident, imagineaza-ti cat te-ar costa angajarea unei bone, comenzile de mancare gatita si curatenia, iar lista poate sa continue. Destul de mult, nu? Asigurarea de viata le este utila tuturor membrilor familiei.

AI O INTREBARE DESPRE ASIGURARI?

 

ITI RASPUNDEM NOI.

    Sau ne poti scrie direct pe

    Alege superstiţia care te reprezintă:

    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    • superstitii
    Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019