Actualizat la 09.10.2020
Așa cum o locuință poate fi asigurată în calea dezastrelor naturale și a multor alte riscuri, la fel pot fi protejate și bunurile din locuință, printr-o poliță de asigurare facultativă. Fie că vorbim despre aparatură electrocasnică / electronică, mobilier sau obiecte de valoare (tablouri, bijuterii), toate acestea pot fi acoperite printr-o asigurare.
Am nevoie de o astfel de asigurare?
Gândește-te doar la ce s-ar întâmpla dacă un simplu scurtcircuit ți-ar afecta toate aparatele electronice din casă sau dacă, întors din vacanță, găsești casa goală, după ce a fost prădată de hoți. Cu siguranță, ar fi o mare neplăcere, cât despre costuri… o durere de cap. O poliță de asigurare te-ar feri de astfel de neplăceri, pentru că ar putea acoperi tot sau o parte din costul de achiziție de nou al aparatelor, fie că vorbim despre televizoare, calculatoare ori frigidere și cuptoare.
Ce riscuri acoperă?
O poliță facultativă îți oferă protecție în mai multe situații – iată câteva dintre ele:
- Incendiu
- Explozie
- Trăsnet
- Furtul din locuința prin efracție, vandalism
- Căderea aparatelor de zbor
- Avarii la instalațiile de apă, centrala termică, aparate aer condiționat etc.;
- Spargerea suprafețelor casabile (geamuri, pereți cortină din sticlă etc.);
- Daune cauzate terților (vecinilor).
Țevile sparte, grindina, alunecarea de teren ori cutremurul îți pot afecta grav bunurile din locuință, până la distrugere, așa că o poliță dedicată care să acopere aceste riscuri e o protecție care îți ușurează viața.
Pentru o listă completă a riscurilor acoperite și pentru a alege polița care răspunde cel mai bine nevoilor tale contactează asigurătorul tău preferat.
Consultă toți termenii și condițiile aferente poliței alese și consultă-te cu asigurătorul tău pentru a primi suport de specialitate.