Incendiul este riscul care ne afectează cel mai mult locuințele. De aceea, pentru a ști cum să evităm producerea unui incendiu sau cum să reacționăm în cazul în care un incident nedorit se produce, UNSAR împreună cu ARTS au pregătit un nou Ghid care cuprinde informații utile referitoare la măsurile de prevenire și protecție în cazul unui incendiu.
62% dintre participanții la cel mai recent Barometru UNSAR-IRES, în creștere de la 60% în 2020, cred că incendiul le-ar putea afecta locuința. Totodată, conform IGSU, au fost înregistrate 6.775 incendii la locuințe pe parcursul anului trecut, cu o medie de 19 incendii/zi.
Există în acest sens două tipuri de polițe de asigurare special destinate locuințelor: asigurarea obligatorie (PAD) și asigurarea facultativă. Polița PAD acoperă riscuri catastrofale de bază: cutremur, inundații și alunecări de teren. Asigurarea facultativă (care se încheie doar în baza unei asigurări obligatorii PAD) poate acoperi și alte riscuri cum ar fi: incendiu, explozie, furt, vandalism, inundație cu apă provenită de la vecini etc.
Dintre toate aceste riscuri, incendiul are un impact major asupra situației financiare a românilor. Anul trecut, incendiul a generat 66% din cele mai mari 50 de daune achitate în baza asigurărilor de locuințe, cu o valoare de peste 9,1 milioane lei, în creștere cu 11% față de 2019.
În Ghid vei găsi informații despre:
• Ce trebuie să faci pentru a evita un incendiu sau cum ar trebui sa acționezi în caz de incendiu;
• Care sunt polițele de asigurare care acoperă riscul de incendiu pentru proprietăți;
• În ce condiții poți încheia asigurarea care acoperă acest risc;
• La ce să fii atent atunci când închei acest tip de asigurare;
• Mai multe informatii utile.
Află mai multe aici: