@sigur@t, o emisiune despre riscuri și sfaturi utile pentru oameni și companii

Acest demers face parte dintr-o serie amplă de acțiuni de educație financiară derulate de către #OAMENIIdinAsigurari prin intermediul UNSAR și susținute de către stirileprotv.ro.
Educația financiară poate juca un rol important în a ajuta consumatorii să ia o decizie potrivită atunci când aleg o asigurare. Discuțiile despre caracteristicile diferitelor tipuri de asigurări pot permite consumatorului să determine care produse sunt adecvate pentru situația sa individuală. Informațiile despre riscuri, percepții și soluții, ajută cel mai adesea oamenii să evalueze diferitele produse de asigurare oferite.

Emisiunea @sigur@t dezvoltată împreună cu stirileprotv.ro este un proiect de educație financiară care vine în întâmpinarea consumatorului cu sfaturi utile pentru oameni și companii care se gândesc la viitorul lor.

Alexandru CIUNCAN, moderatorul emisiunii, abordează împreună cu invitații săi subiecte de interes legate de modalitățile în care ne putem proteja financiar și cum putem face față situațiilor neprevăzute, dar care inevitabil se pot întâmpla oricui, punandu-i in pericol bugetul si bunăstarea pe termen lung.

Sezon 4
În acest episod al emisiunii @sigur@t, explorăm cum asigurările de viață și de sănătate pot oferi protecție și sprijin financiar familiilor noastre, alături de Alice CAVALERU, creatoare de conținut și Anita NIȚULESCU, CEO Eurolife FFH.

Într-un interviu realizat de Roxana BĂLUȚĂ, specialist Asigurări de Viață și Sănătate și Coordonator de Programe UNSAR, aflăm cum o asigurare încheiată la timp a schimbat cursul vieții lui Denis MARIN, o tânără mamă în vârstă de 35 de ani.

O asigurare de viață sau de sănătate ne poate ajuta să ne protejăm bugetul, să avem acces la investigații și la tratamente, în țară sau în străinătate, și să beneficiem de cheltuieli care nu sunt decontate de sistemul public.

Pentru mai multe informații, vă invităm să urmăriți acest video.

În al doilea episod al sezonului patru al emisiunii @sigur@t by stirileprotv.ro explorăm importanța existenței măsurilor de prevenție și de protecție financiară atunci când vorbim despre locuințele noastre.  

Conform celui mai recent studiu sociologic realizat de IRES pentru UNSAR, peste 30% dintre românii care se simt amenințați de posibilitatea unui furt au trăit deja această experiență neplăcută, iar 27% consideră că locuiesc în zone cu risc ridicat. Statisticile subliniază nevoia acută de a fi informați și pregătiți pentru a putea face față provocărilor.

Alături de Poliția Română și ARTS, UNSAR a lansat campania #sigurACASA, tocmai pentru a răspunde acestei nevoi de informare. Astfel, prin acest demers sunt oferite mai multe detalii despre cum putem preveni, dar și despre ne putem proteja financiar în cazul producerii unui furt din locuință.

Invitații acestei ediții, Sorin STĂNICĂ (Comisar Șef, Șef Birou Prevenire ICPC) și Liviu MATEESCU (Președinte ARTS), împărtășesc detalii esențiale despre riscurile și vulnerabilitățile proprietarilor de locuințe și prezintă soluții eficiente pe care ar trebui să le luăm în calcul pentru ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASA alături de cei dragi.

Sezon 3

Noul sezon al emisiunii @sigur@t by stirileprotv.ro începe cu o dezbatere alături de Titi AUR, pilot de raliu și expert în domeniul condusului defensiv, Andy POPESCU, unul din cei mai renumiți vloggeri de la noi din țară, pasionat de domeniul auto, și Claudiu SOFRON, specialist asigurări auto în cadrul UNSAR.

Discuția este despre frecvența accidentelor rutiere, măsurile pe care le putem lua pentru a preveni asemenea riscuri și sfaturi utile de educație rutieră.

Seria emisiunilor @sigur@t continuă cu un subiect foarte important: cum putem avea mai multă grijă de noi și de sănătatea noastră.

Ileana BADIU, specialist în comunicare, antreprenor și fondatoarea platformei SuperAge, și Tiberiu MAIER, CEO Signal Iduna, unul dintre cele mai importante grupuri financiare germane, cu peste 100 de ani de experiență în asigurări de sănătate, discută despre prevenție, despre telemedicină și, în general, despre beneficiile asigurărilor voluntare de sănătate.

În acest episod, Alex FILIP și Călin MATEI discută despre ce putem face pentru a preveni riscurile la care ne expunem zilnic, în trafic.

O discuție deschisă, avându-i ca invitați pe Alex FILIP, pilot de raliu, pasionat de ciclism și educație rutieră și pe Călin MATEI, Membru al Board-ului UNSAR și CEO Groupama, cu peste 20 de ani experiență în industria asigurărilor, despre ce putem face pentru a preveni riscurile la care ne expunem zilnic, în trafic.

Sezon 2

Primul episod din noul sezon al emisiunii @sigur@t by stirileprotv.ro te învață de ce e bine să ai o asigurare de viață și îți explică ce este deficitul de protecție. Invitații, cu experiență importantă pe piața asigurărilor, sunt Radu BRAGAREA, Membru de Board Uniqa Asigurări de Viață și Roxana BĂLUȚĂ, Specialist Asigurări de Viață și Sănătate și Coordonator Programe UNSAR.

Cu sfaturi practice și analize despre piața asigurărilor din Romania, ei ne spun cât ne pot proteja asigurările în condițiile economice actuale și ce pași face industria de asigurări pentru creșterea nivelului de educație financiară.

În a doua ediție @sigur@t, Daniel APOSTOL, director de comunicare și educație financiară al Autorității de Supraveghere Financiară și Alina BĂRBULESCU, specialist în asigurările de bunuri și proprietăți în cadrul UNSAR, explică de ce avem nevoie de o asigurare pentru locuință și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a încheia o astfel de poliță.

Seria de emisiuni @sigur@t continuă cu un episod dedicat unui subiect extrem de important pentru noi toți: siguranța în trafic.

O dezbatere cu Mihai NECRELESCU, Risk Manager, BAAR – Biroul Asiguratorilor Auto din România, și Claudiu SOFRON, specialist asigurări auto în cadrul UNSAR, despre frecvența accidentelor rutiere, măsurile pe care le putem lua pentru a preveni asemenea riscuri și sfaturi utile despre asigurările auto, inclusiv cum funcționează noua aplicație de constatare amiabilă, acum disponibilă pentru toți românii.

În ultimul episod din sezonul 2 al emisiunii @sigur@t by Stirile ProTV am dezbătut un subiect care ne preocupă pe noi toți: protecția în caz de cutremur și asigurările de locuințe.

Invitații speciali ai ediției au fost Bogdan CUCU – Lt.Col. IGSU și Nicoleta RADU – Director General, PAID România, alături de care am discutat pe larg despre soluțiile pe care le avem la îndemână pentru a ne pregăti în eventualitatea producerii unui seism.

Sezon 1

Seria emisiunilor a debutat cu o temă actuală, în contextul în care mulți angajați au accesat modalitatea de lucru de acasă, impusă de pandemia de COVID-19, și ajută să înțelegem cum ne protejăm locuințele, familiile și bugetul împotriva neprevăzutului.

Despre riscuri dar si despre soluțiile oferite de asigurările de locuințe au discutat, în prima emisiune, Alexandru CIUNCAN și Mihai TECĂU, membru al Board-ului UNSAR și CEO al OMNIASIG VIG.

Cea de-a doua emisiune a continuat pe tema asigurărilor de locuințe și a protecției pe care acestea le oferă. Adrian MARIN, Președintele UNSAR și CEO al companiei de asigurări GENERALI România, a dezbătut subiectul riscurilor, pe care cu toții le întalnim în viața de zi cu zi, și cum putem să identificăm o asigurare bună.

În cea de-a treia emisiune, Dan JURCAN, Sociolog si Director de Cercetare al IRES – Institutul Român de Evaluare și Strategie, a vorbit despre riscuri, asigurări dar și despre percepții si cultura românilor, bineînteles dintr-o perspectivă sociologică.

În a patra ediție @sigur@t, invitatul Mădălin ROȘU, preşedinte BAAR – Biroului Asigurătorilor de Autovehicule și membru board OMNIASIG a vorbit despre frecvența accidentelor rutiere, cum prevenim asemenea riscuri, dar și care sunt factorii implicati în formarea prețului RCA.

În cea de-a 5-a ediție a emisiunii @sigur@t, Alexandra SMEDOIU, președinte CFA România și reputat finanțist cu experiență de peste 15 ani, vorbește despre gestionarea finanțelor personale și cum pot deveni asigurările de viață un instrument de investiție și economisire.

În cea de-a 6-a ediție a emisiunii @sigur@t, Gerke WITTEVEEN, Vicepreședinte UNSAR – asociatia asiguratorilor din Romania și CFO NN Asigurări de Viaţă, vorbește despre deficitul de protecție al românilor și cum ajută asigurările de viaţă și de sănătate la reducerea vulnerabilității familiilor și a dezechilibrelor sociale.

În cea de-a 7-a ediție a emisiunii @sigur@t, Anita NIȚULESCU, CEO Eurolife FFH, vorbește despre principalele beneficii ale asigurărilor de viață și cum ne pot proteja acestea pe noi, dar mai ales pe cei dragi nouă.

În a 8-a ediție @sigur@t, aflăm cum ne pot ajuta asigurările de viață să ne protejăm economiile în fața riscului de inflație. Invitata emisiunii este Violeta CIUREL, Profesor ASEBUSS Business School și expert de top în asigurări, care ne explică de ce nevoia de protecție este mai mare în România față de alte țări și care sunt principalele criterii pe care trebuie să le avem în vedere atunci când alegem un asigurător.

În a 9-a ediție @sigur@t, aflăm cum arată România în acest moment din punct de vedere socio-economic și ce s-a îmbunătățit față de acum 30 de ani. Invitatul emisiunii este Gelu DUMINICĂ, sociolog și activist român, profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București. Tot în această ediție @sigur@t, descoperim că, deși aproape 40% din populația țării este expusă fenomenului de excluziune socială, asigurările pot fi una dintre soluțiile care pot duce la scăderea acestui procentaj.

În cea de-a 10-a ediție @sigur@t aflăm cum i-a afectat pe români creșterea prețurilor și cum ne putem proteja în contextul inflației. Invitata emisiunii este Codruța FURTUNĂ, Director Vânzări și Distribuție al companiei ALLIANZ-TIRIAC Asigurări, alături de care demontăm și câteva cunoscute mituri urbane.

2024-02-06T07:45:50+00:00 25 martie 2022|Campanii|

Alege superstiţia care te reprezintă:

  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019