Asigurarea de viata. Tipuri de asigurari si rolul acesteia

Sa vorbesti despre asigurarea de viata este la fel de amuzant ca atunci cand vorbesti despre moarte sau taxe. Asigurarea de viata este acel produs de care toata lumea are nevoie, dar pe care nimeni nu vrea sa il cumpere.

Viata noastra si a celor dragi este lucrul cel mai de pret, dar nu ne sta inca in obicei sa o punem la adapost prin incheierea unei asigurari de viata, pana cand neprevazutul ne loveste si suntem fortati de evenimente sa o facem.

Sa iti faci o asigurare de viata inseamna – in primul rand – ca iti pasa de cei dragi si ca vrei sa ii protejezi in eventualitatea in care nu vei mai putea fi acolo pentru ei.

Daca nu esti sigur de necesitatea unei asigurari de viata tot ce trebuie sa faci este un exercitiu simplu de imaginatie: daca mori maine, ce se va intampla cu cei dragi? Vor avea suficienti bani pentru funeralii? Vor reusi sa plateasca ratele, facturile, cheltuielile zilnice?

Asigurarea de viata este un serviciu financiar care are menirea de a acoperi pierderile financiare produse de anumite evenimente nefericite, ajutand la stabilizarea bugetului familiei atunci cand o boala, o invaliditate sau un deces ne pot pune la grea incercare si din punct de vedere financiar.

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul, insa, in functie de tipul de asigurare incheiat, asigurarile de viata ofera, pe langa confortul oferit de gandul ca orice s-ar intampla cei dragi sunt in siguranta:

  • protectie financiara pentru familie;
  • metoda de economisire;
  • independenta financiara pentru cei dragi;
  • venit compensatoriu.

Asigurarea de viata, prin posibilitatea de a fi cesionata, lichideaza creditele bancare si este extrem de utila celor care apeleaza la creditele bancare pentru achizitia, de exemplu, a unei locuinte.

Atunci cand se incheie o asigurare de viata cele doua parti contractante sunt  asiguratorul – care se obliga sa plateasca sumele asigurate in cazul producerii riscurilor aferente lor si contractantul – care se obliga sa plateasca primele de asigurare pentru preluarea anumitor riscuri.

O asigurare de viata este o achizitie pe termen lung, fiind una dintre cele mai importante investitii pe care le poti face; de aceea este bine sa studiezi cu atentie piata si sa intelegi ce tip de polita de asigurare ti se potriveste cel mai bine tie si familiei tale.

In afara de protejarea familiei in cazul decesului, cum ai putea sa ii ajuti pe cei dragi? Vrei un fond pentru educatia copiilor tai sau venituri suplimentare pentru perioada pensionarii?

Venitul tau este un element important in functie de care poti stabili cati bani iti permiti sa platesti pentru o polita de asigurare si care sa fie scopul acesteia.

Pornind de la nevoile principale ale clientului si care pot fi de protectie, economisire sau investitie, asiguratorii ofera produse variate, care au la baza acoperirea in caz de deces.

ASIGURAREA DE VIATA CU COMPONENTA DE PROTECTIE

Este o asigurare temporara de viata, cu durata scurta de valabilitate, ideala pentru cei care vor sa contracteze un credit pentru nevoi personale.

Acopera decesul persoanei asigurate, iar daca la incheierea perioadei contractuale decesul nu s-a produs, beneficiarul nu primeste suma asigurata.

Produsul nu are valoare de rascumparare.

ASIGURAREA DE VIATA CU COMPONENTA DE ECONOMISIRE

Este o asigurare cu durata de valabilitate pe termen lung, este ideala pentru cei care doresc sa le ofere copiilor o suma care sa acopere costurile generate de invatamantul superior. In functie de optiunile alese, plata sumei la incheierea contractului se poate face integral, sau sub forma de renta si/sau dota (la o data stabilita, ulterioara terminarii contractului). Iti ofera posibilitatea de a planifica un viitor sigur si a te bucura de stilul de viata dorit.

Pe langa faptul ca acopera decesul persoanei asigurate, garanteaza o suma asigurata si la incheierea perioadei contractuale. Produsele de acest gen pot avea si o componenta investitionala : participarea la profit. Aceasta componenta investitionala vine in completarea sumei asigurate, atat la deces cat si la supravietuire.

Produsul are valoare de rascumparare.

ASIGURAREA DE VIATA CU COMPONENTA DE INVESTITIE

Este o asigurare cu durata de valabilitate pe termen mediu si lung, este ideala pentru clientii care au un apetit crescut pentru instrumentele financiare, permitandu-le diverse operatiuni de transfer si redirectionare in programele investionale disponibile, cresterea valorii contului de investitii, sau protejarea impotriva inflatiei. Iti ofera un plan de economisire flexibil.

Pe langa faptul ca acopera decesul persoanei asigurate, la incheierea perioadei contractuale beneficiarul poate primi fie suma asigurata si valoarea contului de investitii, fie doar valoarea contului de investitii.

Produsul are valoare de rascumparare.

Toate produsele de asigurare de viata permit adaugarea unor clauze suplimentare individuale, sau sub forma de pachete. Oferta de acoperiri suplimentare acopera spre exemplu, pe langa deces, si afectiuni medicale grave, spitalizare, interventii chirurgicale, incapacitate temporara de munca, cheltuieli medicale, fracturi, arsuri, invaliditate de gradul 1, sau invaliditate permanenta ca urmare a unui accident.

In cazul decesului persoanei asigurate, beneficiarii sumei asigurate sunt moștenitorii legali ai acesteia sau persoana/persoanele desemnate în polița de asigurare.

In cazul producerii unui risc acoperit in baza unor clauze suplimentare, beneficiarul indemnizatiei de asigurare este persoana asigurata.

Cel mai bine este sa va informati!

Permiteti-le consultantilor financiari ai asiguratorilor sa va explice detaliat cum va poate ajuta o asigurare de viata si gasiti impreuna produsul de care familia dumneavoastra are nevoie.

2023-07-25T14:29:10+00:00 12 septembrie 2017|Asigurari explicate, Asigurari explicate - Viata, Familia Ta, Viitor|

Alege superstiţia care te reprezintă:

  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
  • superstitii
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019